Menu
دمنوش های مفید برای روزهای آلوده
1393/11/9
می‌توان در طول روز یک فنجان عرق کاسنی و شاتره مصرف کرد.

یک متخصص طب سنتی خوراکی‌های مفید در روزهای آلودگی هوا را اعلام کرد و گفت: مصرف برخی دمنوش‌ها باعث دفع آلودگی هوا و رفع مشکلات تنفسی می‌شوند.

علی حسینی گفت: در مواقعی که هوا آلوده است می توان برای دفع آثار سوء آن برخی از دمنوش‌های طب سنتی را مصرف کرد مثلاً دمنوش آویشن از بروز مشکلات تنفسی و آسم جلوگیری می‌کند. وی ادامه داد: می‌توان مقداری برگ آویشن و لیمو عمانی را در آب جوشانید و با کمی عسل و نبات مصرف کرد. حسینی افزود: همچنین نوشیدن دمنوش گل گاوزبان و سنبل‌الطیب نیز توصیه می شود.این دمنوش آرامبخش است و از بروز گرفتگی عروق قلب در هوای آلوده پیشگیری می‌کند.

این متخصص طب سنتی گفت: در هوای آلوده مصرف میوه هایی مانند لیموشیرین، نارنگی، پرتقال، انار، انبه، سیب، طالبی و کیوی توصیه می شود. وی تصریح کرد: سبزی های تازه مانند اسفناج، کلم، کاهو، کرفس، گوجه‌فرنگی، سیر، پیاز، شوید و جعفری در ایام آلودگی هوا بهتر است در برنامه غذایی قرار گیرد.

حسینی مصرف لبنیات را در روزهایی که هوا آلوده است توصیه کرد و گفت: نان‌های سبوس‌دار مثل نان سنگک و نان جو، پسته، بادام، فندق و گردو و تخم‌مرغ، زیتون و جگر جذب مواد سمی در بدن را تا حدود زیادی کاهش می‌دهند.

این متخصص طب سنتی گفت: نوشیدن آب در طول روز باعث تقویت کلیه‌ها و دفع سموم از بدن می شود و می‌توان در طول روز یک فنجان عرق کاسنی و شاتره مصرف کرد که در ایام آلوده توصیه می شوند.
طب سنتی و گیاهان دارویی-داروی گیاهی - فارس
http://tandorosti.akairan.com/health/tebsonati-giahandarooye/201411221145.html
می‌توان در طول روز یک فنجان عرق کاسنی و شاتره مصرف کرد. یک متخصص طب سنتی خوراکی‌های مفید در روزهای آلودگی هوا را اعلام کرد و گفت: مصرف برخی دمنوش‌ها باعث دفع آلودگی هوا و رفع مشکلات تنفسی م...
روشهایی سنتی برای از بین بردن جوشهای دوران جوانی
1393/11/9
برای از بین بردن جوشهای غرور جوانی ماسک های سنتی زیادی وجود دارد. در ادامه طرز تهیه تعدادی از این ماسک ها را برای تان توضیح می دهیم.

برای از بین بردن جوش هایی که به جوش غرور جوانی مشهور هستند، کارهای بسیاری می توان انجام داد که یکی از بهترین شیوه های درمانی آن، بکاربردن انواع ماسک است. ماسک جوانه گندم، ماسک نشاسته، ماسک پیاز و ماسک سفیده تخم مرغ از جمله ماسک های عالی برای بهبود جوش های غرور جوانی به شمار می آیند. در ادامه به طرز تهیه و استفاده از این ماسک ها خواهیم پرداخت:
1- ماسک پیاز
یک عدد پیاز متوسط را رنده کرده و از صافی رد کنید. سپس با پنبه آن را بر روی پوست خود بمالید. باقی مانده پیازها را با یک قاشق مرباخوری عسل مخلوط کنید. در این زمان حتما آب پیازی که از اول بر پوست خود مالیده اید، خشک شده است. اکنون این ماسکی را که تهیه کرده اید را به آرامی بر روی تمام پوست خود البته بجز دور چشم ، پخش نمایید. بعد از 15 دقیقه می توانید پوستتان را با آب سرد بشویید.
2 - ماسک سفیده تخم مرغ
یک عدد سفیده تخم مرغ را با یک قاشق عرق نعنا مخلوط کرده و خوب آنها را بهم بزنید. سپس این ماسک را به حالت ماساژ و به آرامی با حرکت دورانی بر روی پوست بمالید. زمانی که از این ماسک استفاده می کنید، به هیچ عنوان نباید صحبت کنید تا کاملا خشک و جذب گردد. بنابراین، زمانی که سفیده تخم مرغ بر روی پوستتان است، پوست خود را کاملا بی حرکت نگه دارید تا چین و چروک به وجود نیاید. پس از 15 دقیقه می توانید پوست خود را با آب سرد بشویید.
3 - ماسک نشاسته
برای تهیه این ماسک، 1 قاشق غذاخوری ماست را با یک قاشق چایخوری سرخالی نشاسته مخلوط نمایید و به آرامی و با حرکت دورانی آن را روی تمام پوست خود بمالید. پس از 15 تا 20 دقیقه با آب ولرم پوستتان را شستشو دهید، توجه داشته باشید هنگامی که این ماسک روی پوست است از خندیدن و هرگونه حرکت پوست خود بپرهیزید زیرا پوستتان دچار چین و چروک می شود.
4 - ماسک جوانه گندم
برای تهیه این ماسک یک قاشق غذاخوری ماست را با یک قاشق چایخوری سر پر آرد جوانه گندم یا آرد نان سنگگ مخلوط کنید و آرام آرام و یکنواخت به روی پوستتان بمالید و اجازه دهید تا روی پوستتان کاملا خشک شود. پس از 20 دقیقه می توانید صورت خود را با آب سرد بشویید. این ماسک را می توانید هفته ای 2 تا 3 بار بر روی پوست خود استفاده نمایید.



طب سنتی و گیاهان دارویی-داروی گیاهی - mahsho.com
http://tandorosti.akairan.com/health/tebsonati-giahandarooye/20141124213158.html
برای از بین بردن جوشهای غرور جوانی ماسک های سنتی زیادی وجود دارد. در ادامه طرز تهیه تعدادی از این ماسک ها را برای تان توضیح می دهیم. برای از بین بردن جوش هایی که به جوش غرور جوانی مشهور هستن...
طب سوزنی تاریخچه طب سوزنی کاربرد طب سوزنی
1393/11/9
سابقه طب سوزنى (ACUPUNCTURE) به کشور چین باز مى گردد. شاید بتوان آن را یکى از قدیمى ترین و در عین حال کاربردى ترین روش هاى طبابت دانست که در حال حاضر در قرن 21 میلادى مورد استفاده قرار مى گیرد.
شناخت دوباره این طب را به جرئت مى توان مدیون روزنامه نگار مجله نیویورک تایمز یعنى جیمز رستون (JAMES RESTON) دانست که در سال 1971 طى مقاله اى به بررسى روش هاى طبابت در چین که توسط سوزن انجام مىشد، پرداخت.
 
طب سوزنی ,طب سوزنی چیست ,تاریخچه طب سوزنی ,اثر درمانی طب سوزنی ,فواید درمانی طب سوزنی ,درمان با طب سوزنی ,کاهش درد با طب سوزنی ,پیشگیری با طب سوزنی ,فواید طب سوزنی ,مضرات طب سوزنی ,خطرات طب سوزنی,طب سنتی و گیاهان دارویی-داروی گیاهی
در اصل اصطلاح ACUPUNCTURE تشریح کننده مجموعه اى از روش ها است که توسط آن نقاطى از بدن براى دریافت نتایج مورد نظر با روش هایى خاص مانند استفاده از سوزن تحریک مى شود. طب سوزنى امروزه با استفاده از فرو کردن سوزن هاى خاصى به درون بدن از طریق پوست توسط دست و یا حتى جریان الکتریسیته انجام مى شود.

طب سوزنى توانایى کاهش و حتى برطرف کردن انواع درد را داشته و مى تواند توانایى هاى قسمت هاى مختلف بدن افراد را بالا ببرد.
سوزن هایى که در این طب از آن استفاده مى شود فلزى هستند و تقریباً به قطر چند تار موى سر مى باشند. بیمارانى که این روش درمان را براى خود انتخاب مى کنند اظهارات متفاوتى دارند، اما در مجموع اغلب آنها بیان مى کنند که هنگام فرو کردن سوزن به بدنشان احساس درد زیادى نمى کنند. معمولاً تجربه و تخصص پزشک معالج در استفاده از سوزن مى تواند میزان درد حاصله را کاهش یا افزایش دهد.
سازمان مدیریت تغذیه و داروى آمریکا (FDA) در سال 1996استفاده از سوزن هاى مخصوص براى این روش درمان را تأیید کرد. این سوزن ها باید استریل باشند و مى توان هر یک از آنها را براى یک و فقط یک بیمار استفاده کرد. همچنین قبل از هر بار استفاده از سوزن ها باید آنها را با الکل یا مواد ضدعفونى کننده تمیز کرد.
امروزه در درمان طب سوزنى ممکن است از جریان الکتریسیته نیز استفاده شود. بسیارى از پزشکان اعتقادى به این نوع از روش طبابت ندارند و برعکس بسیارى دیگر با استناد به آمار به دست آمده از بهبود بیماران این روش را براى معالجه توصیه مى کنند. آزمایش ها نشان مى دهد این روش مى تواند براى کاهش درد پس از جراحى، شیمى درمانى، جراحى هاى دندان و ... بسیار مؤثر واقع شود.
همچنین شواهد بسیارى موجود است که طب سوزنى مى تواند در معالجه بیمارى هایى چون اعتیاد به مواد مخدر ، فعال کردن دوباره ماهیچه هاى تنبل، سردرد، دردهاى مفصلى، انواع آسم و تنگى نفس به عنوان یک راه حل و یا حداقل در کنار درمان دارویى استفاده شود. تحقیقات جدید نشان مى دهد که طب سوزنى توانایى کاهش و حتى برطرف کردن انواع درد را داشته و مى تواند توانایى هاى قسمت هاى مختلف بدن افراد را بالا ببرد.
طب سوزنى چگونه کار مى کند؟
در طب سنتى چین که به TCM به معنى TRADITIONAL CHINESE MEDICINE معروف است، بدن انسان تحت تأثیر دو نیروى مخالف هم به نام هاى یین و ینگ (YIN & YANG) قرار دارد. YIN به صفاتى چون سردى، آرامى و در کل حالت غیر فعال بر مى گردد. در حالى که YANG به صفاتى چون گرمى، هیجان و فعال بودن نسبت داده مى شود.
در این نگرش، سلامت بدن هنگامى حاصل مى شود که میان این دو نیرو تعادل برقرار باشد و عدم تعادل این دو نیرو باعث مى شود که جریان حیاتى در بدن که به QI («چى» تلفظ مى شود) معروف است مختل شود. این جریان از راهها و نقاط خاصى در بدن گذر مى کند. تعداد 12 عدد از این مسیرها و نقاط به عنوان نقاط اصلى و تعداد ? عدد به عنوان نقاط سطح دوم معرفى مى شوند، در مجموع بیش از 2000 نقطه نیز دیگر به آنها متصل است.
اساس طب سوزنى بر تحریک این نقاط استوار است که مى تواند جریان QI در بدن را کنترل نماید. این که مدل چینى ها براى بدن درست است یا خیر جاى بحث دارد اما دانشمندان به این نتیجه رسیده اند که تحریک این قسمت هاى بدن مى تواند روى وضعیت شیمیایى و عصبى مغز تأثیر بگذارد و در نهایت منجر به عکس العمل هایى مانند کاهش درد، تغییر فشارخون و ... شود و در نهایت سلامت بیمار را منجر شود.
در اصل اصطلاح ACUPUNCTURE تشریح کننده مجموعه اى از روش ها است که توسط آن نقاطى از بدن براى دریافت نتایج مورد نظر با روش هایى خاص مانند استفاده از سوزن تحریک مى شود. طب سوزنى امروزه با استفاده از فرو کردن سوزن هاى خاصى به درون بدن از طریق پوست توسط دست و یا حتى جریان الکتریسیته انجام مى شود.

طب سوزنى توانایى کاهش و حتى برطرف کردن انواع درد را داشته و مى تواند توانایى هاى قسمت هاى مختلف بدن افراد را بالا ببرد.
سوزن هایى که در این طب از آن استفاده مى شود فلزى هستند و تقریباً به قطر چند تار موى سر مى باشند. بیمارانى که این روش درمان را براى خود انتخاب مى کنند اظهارات متفاوتى دارند، اما در مجموع اغلب آنها بیان مى کنند که هنگام فرو کردن سوزن به بدنشان احساس درد زیادى نمى کنند. معمولاً تجربه و تخصص پزشک معالج در استفاده از سوزن مى تواند میزان درد حاصله را کاهش یا افزایش دهد.
سازمان مدیریت تغذیه و داروى آمریکا (FDA) در سال 1996استفاده از سوزن هاى مخصوص براى این روش درمان را تأیید کرد. این سوزن ها باید استریل باشند و مى توان هر یک از آنها را براى یک و فقط یک بیمار استفاده کرد. همچنین قبل از هر بار استفاده از سوزن ها باید آنها را با الکل یا مواد ضدعفونى کننده تمیز کرد.
امروزه در درمان طب سوزنى ممکن است از جریان الکتریسیته نیز استفاده شود. بسیارى از پزشکان اعتقادى به این نوع از روش طبابت ندارند و برعکس بسیارى دیگر با استناد به آمار به دست آمده از بهبود بیماران این روش را براى معالجه توصیه مى کنند. آزمایش ها نشان مى دهد این روش مى تواند براى کاهش درد پس از جراحى، شیمى درمانى، جراحى هاى دندان و ... بسیار مؤثر واقع شود.
همچنین شواهد بسیارى موجود است که طب سوزنى مى تواند در معالجه بیمارى هایى چون اعتیاد به مواد مخدر ، فعال کردن دوباره ماهیچه هاى تنبل، سردرد، دردهاى مفصلى، انواع آسم و تنگى نفس به عنوان یک راه حل و یا حداقل در کنار درمان دارویى استفاده شود. تحقیقات جدید نشان مى دهد که طب سوزنى توانایى کاهش و حتى برطرف کردن انواع درد را داشته و مى تواند توانایى هاى قسمت هاى مختلف بدن افراد را بالا ببرد.
طب سوزنى چگونه کار مى کند؟
در طب سنتى چین که به TCM به معنى TRADITIONAL CHINESE MEDICINE معروف است، بدن انسان تحت تأثیر دو نیروى مخالف هم به نام هاى یین و ینگ (YIN & YANG) قرار دارد. YIN به صفاتى چون سردى، آرامى و در کل حالت غیر فعال بر مى گردد. در حالى که YANG به صفاتى چون گرمى، هیجان و فعال بودن نسبت داده مى شود.
در این نگرش، سلامت بدن هنگامى حاصل مى شود که میان این دو نیرو تعادل برقرار باشد و عدم تعادل این دو نیرو باعث مى شود که جریان حیاتى در بدن که به QI («چى» تلفظ مى شود) معروف است مختل شود. این جریان از راهها و نقاط خاصى در بدن گذر مى کند. تعداد 12 عدد از این مسیرها و نقاط به عنوان نقاط اصلى و تعداد ? عدد به عنوان نقاط سطح دوم معرفى مى شوند، در مجموع بیش از 2000 نقطه نیز دیگر به آنها متصل است.
اساس طب سوزنى بر تحریک این نقاط استوار است که مى تواند جریان QI در بدن را کنترل نماید. این که مدل چینى ها براى بدن درست است یا خیر جاى بحث دارد اما دانشمندان به این نتیجه رسیده اند که تحریک این قسمت هاى بدن مى تواند روى وضعیت شیمیایى و عصبى مغز تأثیر بگذارد و در نهایت منجر به عکس العمل هایى مانند کاهش درد، تغییر فشارخون و ... شود و در نهایت سلامت بیمار را منجر شود.
http://tandorosti.akairan.com/health/tebsonati-giahandarooye/10270.html
سابقه طب سوزنى (ACUPUNCTURE) به کشور چین باز مى گردد. شاید بتوان آن را یکى از قدیمى ترین و در عین حال کاربردى ترین روش هاى طبابت دانست که در حال حاضر در قرن 21 میلادى مورد استفاده قرار مى گیرد. ...
طبیعی‌ترین شیوه‌های مبارزه با درد
1393/11/9
مسکن‌های طبیعی می‌توانند گزینه مناسبی برای کاهش وابستگی به داروهای مسکن شیمیایی باشند. اگرچه شاید همه این شیوه‌های طبیعی روی تمام افراد مفید و کارآمد نباشند اما به امتحان کردن آن می‌ارزد. ما هم امیدواریم بالاخره یکی از این شیوه‌های طبیعی و بی ضرر برای شما مفید واقع شوند.
 
در این مقاله برخی شیوه‌های طبیعی موثر و بدون نیاز به دارو را برای تسکین و کاهش درد به شما معرفی می‌کنیم:
 
- اندروفین خود را آزاد کنید.
هورمون اندروفین یک مسکن طبیعی است که توسط بدن ترشح می‌شود و قدرت اثربخشی آن می‌تواند به اندازه بسیاری از مسکن‌های دارویی باشد. این هورمون، سیگنال‌های درد را در راه رسیدن به مغز مسدود می‌کند. هورمون اندروفینن همچنین اضطراب، استرس و افسردگی را کاهش می‌دهد. این عوامل معمولا به دنبال دردهای مزمن رخ داده یا تشدید می‌شوند. هر گونه فعالیتی که پمپاژ خون شما را در یک دوره معین و ثابت افزایش دهد، سبب آزاد شدن مسکن اندروفین به داخل سیستم گردش خون می‌شود.
 
- حرارت درمانی کنید.
گرم کردن عضوی که درد می‌کند می‌تواند در کاهش درد مفید باشد. برای این منظور می‌توانید از یک بطری محتوی آب گرم، ژل‌های مخصوصی که در مایکروفر گرم می‌شوند،‌ تشکچه‌های برقی، کیسه آب گرم و حتی حمام آبگرم استفاده کنید. گرما درمانی از دو جنبه مفید است. گرما از طرفی سبب افزایش اکسیژن رسانی و مواد مغذی به بافت‌های آسیب دیده می‌شود و از طرف دیگر سیگنال‌های درد را در راه رسیدن به مغز متوقف می‌کند.
 
اعتقاد بر این است که پیچیدن باندهای گرم کننده به دور عضو، بهترین شیوه گرمادرمانی است زیرا با اینکار دمای کمتر اما ماندگارتر و برای مدت چندین ساعت عضو موردنظر را گرم نگه‌ می‌دارد. خوبی استفاده از باند‌های گرم‌کننده این‌ است که می‌توانید این باندها را همیشه و همه جا زیر لباس خود استفاده کنید.
 
سرما درمانی نیز یکی از شیوه‌های مفید تسکین درد است. کمردردها عمدتا بر اثر برخی التهابات رخ می‌دهند که یخ بهترین راه حل طبیعی برای کاهش این درد به حساب می‌آید. یخ همچنین به عنوان یک بی‌حس کننده موضعی، با کاهش پالس‌های عصبی و قطع سیگنال‌های درد در ناحیه موردنظر از شدت درد می‌کاهد.
 
- با قدم زدن در فضای آزاد درد خود را کاهش دهید.
قرارگیری در معرض نور خورشید به مدت 10 الی 15 دقیقه به بدن کمک می‌کند تا «ویتامین D» تولید کند. نتایج مطالعات دانشگاه بوستون نشان می‌دهد افرادی که روزانه 400 تا 800 واحد بین المللی ویتامین D دریافت می‌کنند درد کمتری احساس می‌کنند. ویتامین D همچنین با کمک به جذب کلسیم مورد نیاز برای رشد و ترمیم استخوان به کاهش درد کمک می‌کند.
 
- با تجسم یک فضای رویایی دردتان را تسکین دهید.
جهت دادن به خیالات و تصورات به شما امکان می‌دهد تا تلقین‌های درمانی را که برایتان مفیدند درک کرده و در ذهنتان نهادینه کنید. در مطالعه‌ای که روی 28 زن مبتلا به التهاب مفاصل انجام شد، نیمی از آنها روزانه دو بار به مدت 10 الی 15 دقیقه به یک متن صوتی که به آنها شیوه‌های آرامش عضلانی را آموزش می‌داد، گوش دادند که در نهایت درد مفصلی در آنها به طور میانگین 18 درصد کاهش و توانایی حرکتی آنها نیز 13 درصد بهبود یافت.
 
- تفکرات ناخودآگاهی خود را تغییر دهید.
تکنیک‌هایی نظیر هیپنوتراپی ضمن دربرگیری ضمیر نیمه خودآگاه، تفکرات باطنی شما را تغییر می‌دهد و بدین ترتیب دیدگاه شما نسبت به درد تغییر می‌کند و به بدن شما کمک می‌کند تا روند درمانی سریع‌تر و بهتری را طی کنید. بدن انسان به طور طبیعی توانایی نامحدودی در درمان درد دارد و هیپنوتراپی یکی از شیوه‌هایی است که برای بسیاری از افراد مفید بوده است.
 
- روزی دو بار مراقبه (مدیتیشن) کنید.
مراقبه یا مدیتیشن انواع بسیار متنوعی دارد که برخی از آنها پیچیده و برخی نیز بسیار ساده هستند. این مراقبه می‌تواند یافتن یک صوت یا نوای مورد علاقه مانند صدای آب و لذت بردن از آن باشد. کافیست چشم خود را ببندید، دراز بکشید یا راحت بنشینید و صدایی را که می‌شنوید در ذهن خود تکرار کنید. این کار را روزانه با چند دقیقه شروع کنید و رفته رفته مدت زمان آن را به 30 دقیقه افزایش دهید. در پایان، حس طراوت خواهید داشت و در کل درد بسیار کمتری حس خواهید کرد.
 
- از طب سوزنی استفاده کنید.
هنوز فرآیند تکنیک درمانی طب سوزنی چینی به روشنی مشخص نیست اما تجربه ثابت کرده که این شیوه درمانی، برخی دردهای مزمن نظیر کمردرد را بهبود داده است.
 
- به اندازه کافی و مناسب بخوابید.
خوابیدن کافی برای درمان درد و افزایش قدرت درمان بسیار حیاتی است. پس استفاده از شیوه‌هایی که به افزایش خواب کمک می‌کنند ضروریست. یکی از بهترین روش‌ها برای داشتن خواب کافی انجام فعالیت‌های بدنی و ورزشی است که این کار با خسته کردن بدن باعث عمیق شدن و طولانی تر شدن خواب می‌شود. مدیتیشن، مراقبه و سایر تکنیک‌های آرامش روانی کمک می‌کند تا خواب بهتری داشته باشید. گرچه نباید از قدرت فوق العاده چرت زدن نیز غافل شوید.
 
-از معجزه ماساژ در درمان درد بهره‌مند شوید.
یک ماساژ باکیفیت و با روش‌های درمانی، جریان خونی که به تغذیه و درمان اعضای بدن کمک می‌کند را افزایش می‌دهد. ماساژ همچنین سبب آزاد شدن اندروفین می‌شود که پیش‌تر راجع به خواص معجزه آسای آن گفتیم.
 
- از مسکن‌های خوراکیِ طبیعی غافل نشوید.
- زنجبیل: قدمت استفاده درمانی از زنجبیل به قرن نهم میلادی باز می‌گردد. امروزه در بسیاری از کشورها از این گیاه برای درمان بسیاری از بیماری‌ها از سرماخوردگی گرفته تا سرطان استفاده می‌کنند. این گیاه ظرفیت ضدالتهابی بسیار بالایی دارد. نتایج یک مطالعه نشان می‌دهد زنجبیل دردهای مفصلی را کاهش می‌دهد. اما باید مراقبت باشید و در مصرف زنجبیل تازه زیاده روی نکنید چرا که بسیاری از افراد به خوردن آن حساسیت بالایی دارند. برای اینکه دچار مشکل سوء هاضمه نشوید سعی کنید از مقدار کم شروع کنید.
 
- روغن کریل: تقریبا همه ما از فواید روغن ماهی باخبر هستیم. اما بد نیست بدانید روغن کریل برای دریافت اسیدهای چرب اشباع نشده امگا-3 از روغن ماهی بسیار مفیدتر است. از آنجا که این روغن حاوی لیپوزوم است، اسیدهای چرب را مستقیما وارد سلول‌های بدن می‌کند. این مسئله مهمترین عاملی است که به سرعت اثر استفاده از مکمل‌های روغن ماهی را احساس می‌کنید.
 
نتایج یک مطالعه نشان می‌دهد مصرف روزانه 300 میلی گرم روغن کریل طی تنها چند روز التهاب‌ها را 20 درصد کاهش می‌دهد.
 
- کاپسایسین: همان ماده‌ای است که باعث تندی فلفل می‌شود، این ماده بدترین دردهای مفصلی را نیز آرام می‌کند. در مطالعه‌ای که روی افراد مبتلا به التهاب مفاصل انجام شد، تنها طی دو هفته مصرف «کاپسایسین»، شدت درد به میزان 80 درصد در آن‌ها کاهش یافت.
 
طب سنتی و گیاهان دارویی-داروی گیاهی - salamatnews.com
http://tandorosti.akairan.com/health/tebsonati-giahandarooye/20141015152012.html
مسکن‌های طبیعی می‌توانند گزینه مناسبی برای کاهش وابستگی به داروهای مسکن شیمیایی باشند. اگرچه شاید همه این شیوه‌های طبیعی روی تمام افراد مفید و کارآمد نباشند اما به امتحان کردن آن می‌ارزد. ما هم امیدو...
غذاها با طبیعت گرم و سرد در طب سنتی
1393/11/9
علم الأدویه یا گیاه شناسی داروئی و طب سنتی که امروز از آن با نام مفردات پزشکی و ‏فارماکوگنوزی یاد می شود در باورها و اعتقادات درمانی مردم و نیز در متون قدیمی طب سنتی ‏ایران برگرفته از کتب معتبر و دانشمندان نام آوری چون ابن سینا، زکریای رازی، اهوازی ‏ارجانی و ... می باشد که اصول طبابت آن بر چهار طبیعت مزاج آدمی یا اخلاط اربعه ‏بنام : بلغم ، صفرا ، سودا ، خون و همچنین بر گرمی و سردی استوار بوده است و بر این اساس ‏تشخیص و درمان صورت می گرفته است.‏
‏ در طب تطبیقی و تلفیق عقاید قدما با پزشکی جدید، اخلاط اربعه با نام ‏PH خون یا اسیدیتیک ‏و بازیک؛ و گرمی و سردی با واژه های پرکالری و کم کالری خوانده می شوند. ولی هیچکدام از ‏این تعبیرات بازگو کننده جامعی به شمار نمی روند و غذاهای گرم و سرد در اعتقاد عامه ی مردم ‏ایران به عنوان غذاهای پرکالری و کم کالری نمی باشد، زیرا خوراکی هایی مانند گردو ، نارگیل  ، کاکائو  ، ‏ خرما  ،‌ کنجد  ، گوشت شتر ، گوشت کبوتر جزء غذاهای گرم و خوراکی هائی مانند هلو  ، ‏هنداونه ، خیار  ، توت فرنگی  ، جو ، برنج ، گوشت گاو ، ماهی  و مرغ به نام غذاهای سرد ‏شناخته می شوند. برخی غذاها نیز مثل شیر  و م است  گوسفند ، نان گندم ، گوشت بره و ... ‏غذاهای معتدل و به عبارتی نه گرم و نه سرد شناخته می شوند و این گروه از غذاها اثر ‏متابولیسمی و حالت خاص در افراد گرم مزاج و سرد مزاج ایجاد نکرده و به هر دو گروه ‏سازگار است.‏
 خوراکی هایی مانند گردو، نارگیل ، کاکائو ، ‏خرما ،‌ کنجد ، گوشت شتر ، گوشت کبوتر جزء غذاهای گرم و خوراکی هائی مانند هلو ، ‏هنداونه ، خیار ، توت فرنگی ، جو ، برنج ، گوشت گاو ، ماهی و مرغ به نام غذاهای سرد ‏شناخته می شوند.
در طب سنتی، خوراکی های سرد ارزش غذایی منفی در شخص ایجاد کرده و خوردن آنها سبب ‏رخوت ، سستی ، ضعف عمومی ، رنگ پریدگی ،‌ بی حالی ، کم حوصلگی، کاهش نیروی ‏جنسی ، پرخوابی و ... می شود. برعکس خوردن غذاهای گرم باعث بالا رفتن فشارخون ، ‏برافروختگی چهره ،‌ کم خوابی  ، جوش صورت  واحتمالاً کهیر و جوش های چرکی خواهد شد.‏
در طب سنتی ایران هر فرد حالت و طبیعت مزاج یا ارگانیسم بدن خود را نسبت به غذاهای سرد ‏یا گرم تشخیص می دهد و در مصرف آنها رعایت اعتدال را می نماید تا دچار عوارض گوارشی ‏و ... نگردد.‏
عدم هماهنگی بین مزاج و غذا - طبق اعتقاد طب سنتی ایران - موجب اختلال در اندام های ‏داخلی مثل قلب و ریه شده و شخص احساس بیماری می نماید. امروزه با پیشرفت پزشکی و ‏کشف علت بیماری ها، این عقاید سنتی کنار گذاشته شده و کمتر مورد استفاده قرار می گیرند.‏
http://tandorosti.akairan.com/health/tebsonati-giahandarooye/2014101203629.html
علم الأدویه یا گیاه شناسی داروئی و طب سنتی که امروز از آن با نام مفردات پزشکی و ‏فارماکوگنوزی یاد می شود در باورها و اعتقادات درمانی مردم و نیز در متون قدیمی طب سنتی ‏ایران برگرفته از کتب معتبر و دان...
کاهش خستگی های ذهنی با رایحه ای طبیعی
1393/11/9
روغن گل میخک که از گلبرگ های آن استخراج می شود، مصارف پزشکی متعددی داشته و در ساخت داروها و مواد آرایشی بهداشتی مورد استفاده قرار می گیرد.

این روغن خاصیت ضدمیکروبی داشته و حاوی مواد معدنی و ویتامین هایی مانند کلسیم و ویتامین آ، ویتامین ث، پتاسیم، فسفر، سدیم، آهن و اسید هیدروکلریک است.
کاهش درد دندان، تخفیف تورم لثه و تب خال در ناحیه دهان از خواص روغن گل میخک بوده و ساخت دهان شویه با استفاده از این روغن باعث می شود تا بوی بد دهان از بین برود.
از این روغن در ساخت انواع دهان شویه یا خمیردندان ها استفاده می شود.
همچنین از ترکیب اکسید روی با روغن ادویه میخک به عنوان ترکیب پرکننده موقت در عصب کشی استفاده می شود.
روغن گل میخک خاصیت ضدعفونی کننده داشته و برای درمان زخم وجراحت، آثار گزیدگی یا نیش حشرات بویژه در پوست های حساس مفید شناخته شده است.
از این روغن در ساخت ترکیبات ضدآکنه استفاده شده و در درمان جوش های چرکی مؤثر شناخته شده است.
تحریک سیستم عصبی از دیگر خواص روغن ادویه گل میخک است. تحقیقات نشان می دهد، استشمام این روغن در رژیم درمانی به طور مستقیم بر سیستم عصبی تأثیر گذاشته و علاوه بر کاهش خستگی های ذهنی، علائم ناشی از استرس را کاهش می دهد.
به عقیده متخصصان استفاده از این روغن درمان مناسبی برای بیماران مبتلا به بی خوابی محسوب می شود.
از طرف دیگر از این روغن برای بهبود یا کاهش علائم در بیماران مبتلا به افسردگی، اضطراب شدید و از دست دادن حافظه استفاده می شود.
ترکیب روغن ادویه میخک با نمک و قرار دادن آن روی پیشانی، اثر سرمابخشی به ناحیه سر داده و باعث می شود درد کاهش پیدا کند.

کاهش حالت تهوع و استفراغ، تصفیه خون و تقویت سیستم ایمنی از دیگر خواص این روغن است.
علاوه بر این ترکیب روغن گل میخک با روغن کرچک درمان مناسبی برای انواع گوش درد محسوب می شود.
طبیعت این روغن بسیار گرم بوده و برای افراد گرم مزاج مناسب نیست و ممکن است با عوارضی مانند اختلالات کلیوی یا گوارشی همراه باشد.

طب سنتی و گیاهان دارویی-داروی گیاهی - روزنامه ایران
 
http://tandorosti.akairan.com/health/tebsonati-giahandarooye/201491151311.html
روغن گل میخک که از گلبرگ های آن استخراج می شود، مصارف پزشکی متعددی داشته و در ساخت داروها و مواد آرایشی بهداشتی مورد استفاده قرار می گیرد. این روغن خاصیت ضدمیکروبی داشته و حاوی مواد معدنی و ...
گیاهان؛ تقویت کننده روحیه معنویت
1393/11/9
نقش گیاهان در ارتقاء روحیه معنوی پیروان آیین های دینی چون اسلام، مسیحیت، یهودیت و حتی هندوئیسم مسئله ای است که بسیاری از آن غافل مانده اند، اما با اندکی تأمل می توان دریافت که گیاهان دارویی و خوراکی نقش مهمی در ایجاد حس معنویت و تعادل فیزیکی و معنوی انسان دارند.
 
بر اساس گزارش منابع اینترنتی، میشل کادوتو بوم شناس و نویسنده در مقاله خود درباره اثر گیاهان در معنویت ما، که در پایگاه اینترنتی خود منتشر کرده تصریح می کند: بر اساس کتاب پیدایش عهده عقیق، خداوند در مرکز بهشت درخت زندگی را کاشت که از شاخه های آن میوه خیر و شر آویخته شده بود. رودخانه از پایه درخت عبور می کرد و پس از انشعاب به چهار قسمت جاری می شد.
بسیاری از آیین های معنوی چون اسلام، مسیحیت، یهودیت و اعتقادات مردمان بومی سراسر دنیا داستان خلقت را به مثابه باغی توصیف می کنند که یک چهارم جهان بوده است. نقش برجسته این نماد در ایران باستان 6 هزار سال پیش نیز مشاهده شده است.
گیاهان میان این دایره در نقطه اتصال میان زمین و بهشت رشد می کنند و برای روح و جسم غذا محسوب شده و برای نیروهای شفا دهنده مورد استفاده قرار می گیرند.
درمان گیاهی باستانی اسلام که پایه ای برای طب یونانی امروز محسوب می شود، تصدیق می کند که سلامت زمانی حاصل می شود که فرد در چهار عنصر آب، خاک، هوا و آتش به تعادل دست یابد.
بیش از یک هزار سال پیش، ابن سینا، فیلسوف و پزشک ایرانی مسلمان تصریح کرد که اسطوخودوس یکی از بهترین گیاهان معطر محسوب می شود که به قلوب و روح ما جانی دوباره می بخشد. در میان سایر گیاهان معطر که چنین خاصیتی دارند می توان به گل رز، زعفران ، دارچین و هل اشاره کرد.
 بومیان آمریکایی نیز به منظور تطهیر و تزکیه روح از دود حاصل از سوزاندن گیاهان استفاده می کردند.
رایحه های قدرتمند گیاهان می تواند به تعادل سالم و نشاط منتهی شود. روغن سدر نفس روحانی و جسمانی ما را تقویت می کند، تعادل را برقرار، حس ارتباطی ما را تقویت کرده و از سیستم ایمن سازی ما حمایت می کند.
نعناع روحیه انسان را بالا برده، کندر به تقویت ایمان ما کمک کرده و تعادل را در زندگی حاکم می کند. گیاهان می توانند روح و جسم را تغذیه کنند. کتاب زهر یکی از کتاب های عرفانی و اصلی در دین یهودیت می آموزد که به واسطه خوردن، جسم و روح خود را شکل می دهیم. خوردن به معنای دعوت جسم روحانی به جسم فیزیکی و تغذیه روح است. به همین منظور طی عید یهودیان از گیاهان تلخی چون کاهوی رومین، موسیر یا جعفری استفاده می کنند. طعم این گیاهان یادآوری کننده رنجی است که قوم بنی اسرائیل هنگام بردگی در مصر متحمل شدند. تجربه این تلخی به فرد کمک می کند بر درد دیگران تأکید کرده و حس مهربانی و رحم را در خود پرورش دهد.
گیاهان همچنین در روزهای دینی و مراسم عبادی بسیاری از ادیان کاربرد دارد. مسلمانان طی ماه مبارک رمضان در پایان هر روز، زمان افطار بر اساس سنت نبوی از گلاب و خرما به عنوان طعامی استفاده می کنند که پیامبر روزه خود را افطار می کرده است.
در خانه بسیاری از مؤمنان مسیحی غذای سنتی که برای عید پاک و کریسمس تهیه می شود، از نظر گیاهی و ادویه های استفاده شده نسبت به سایر غذاهای سال غنی تر است.
پیروان آئین هندوئیسم نیز مراسم عبادی متعددی را برای ریحون یکیاز مقدس ترین گیاه هندوها آغاز می کنند. پس از تناول هر وعده از غذایی که در روز دینی سرو می شود، مؤمنان هندو اغلب زمانی را به تعمق درباره تجارب جمعی زندگی اختصاص می دهند و پس از آن زمانی را به استراحت و مراقبه می پردازند.
بابوبه، دارچین، رازیانه و کندر تمرکز آرام و مراقبه را در ما تقویت می کند. زمانی که به حس بیداری ژرف تری نیازمندیم گیاه بادیان رومی می تواند نیروهای ما را متمرکزتر کند. روغن اسطوخودس نیز ایجاد کننده آرامش و صلح است. از سوی دیگر رزماری حس وفاداری را افزایش داده و پیوندهای معنوی ما را از عشق تقویت می کند.
گیاهان می توانند ما را در تقویت رابطه و سایر مخلوقات و آفرینش های خداوند را در تعادل یاری کنند.
*
http://tandorosti.akairan.com/health/tebsonati-giahandarooye/2014101203627.html
نقش گیاهان در ارتقاء روحیه معنوی پیروان آیین های دینی چون اسلام، مسیحیت، یهودیت و حتی هندوئیسم مسئله ای است که بسیاری از آن غافل مانده اند، اما با اندکی تأمل می توان دریافت که گیاهان دارویی و خوراکی ...
لبنیات سنتی، خوب یا بد؟
1393/11/9
طبق نتایج یک تحقیق کشوری، به ‌طور متوسط 20 درصد از سهم شیر مصرفی مردم از شیرهای فله‌ای و به اصطلاح محلی است. این در حالی است که نه سازمان دامپزشکی و نه سازمان ملی استاندارد و نه وزارت بهداشت بر لبنیات سنتی نظارتی ندارند و سلامت آنها نیز مورد تایید این مراجع نیست. حال موضوع قابل‌توجه این است که آیا واقعا این لبنیات محلی و طبیعی هستند و چه افرادی آنها را تهیه می‌کنند؟ و موضوع مهم‌تر اینکه سلامت آنها چگونه تعیین می‌شود؟!

معمولا کارخانه‌های تولید لبنیات، عمده شیر مورد نیازشان را از گاوداری‌های صنعتی بزرگ تهیه می‌کنند که هم تحت‌نظارت دامپزشک بوده و هم مسئولان فنی کارخانه در بدو ورود شیر خام به کارخانه، آن را آزمایش می‌کنند. اما شیرهای سنتی از کجا تهیه می‌شوند؟!

دکتر آراسب دباغ‌مقدم، دامپزشک و متخصص بهداشت مواد غذایی چندین روش را برای تهیه لبنیات سنتی ذکر می‌کند: «اولین روش این است که شیر را از دامداری‌ها که معمولا دامداری‌های بزرگ و معتبری نیستند، خریداری می‌کنند و پس از آن در مغازه خود یک مکان کارگاه‌مانند دارند که سایر لبنیات را درست می‌کنند و می‌فروشند. دامداری‌های بزرگ و معتبر، شیرشان را به کارخانجات لبنیات می‌فروشند و معمولا دامداری‌های کوچک و سنتی که شیرشان را کارخانه به دلیل کیفیت پایین و مشکلات بهداشتی قبول نمی‌کند به مغازه‌های لبنیات سنتی می‌فروشند.» دکتر دباغ‌مقدم که نایب‌رئیس کمیته تخصصی بهداشت مواد غذایی سازمان نظام دامپزشکی نیز هست، در ادامه حرف‌هایش با انتقاد از نبود قانون برای معدوم‌کردن شیرهای بی‌کیفیت می‌گوید: «در کشور ما برای سلامت گوشت، قانون وجود دارد و اگر دامپزشک تشخیص داد که گوشت مشکل دارد، آن را در کارخانه معدوم می‌کنند ولی در مورد شیر چنین قانونی وجود ندارد. زمانی که مسئولان فنی تشخیص دادند شیر خام ورودی کارخانه مشکل دارد، تنها از خرید آن سر باز می‌زنند و این شیر به تولیدکنندگان لبنیات سنتی فروخته می‌شود. روش دوم که با آن لبنیات سنتی تهیه می‌شود، این است که دامداری‌های روستایی و حتی در شهرهای کوچک لبنیات سنتی را درست می‌کنند و محصولاتشان را به مغازه‌داران لبنیات سنتی در شهرها می‌فروشند. روش دیگری نیز وجود دارد که در آن، تعداد اندکی از دامداری‌های بزرگ در سطح شهر مغازه‌های لبنیاتی با برند خود را می‌فروشند.»

نظارتی بر لبنیات سنتی وجود ندارد
برخی از فروشندگان محصولات لبنی سنتی ادعا می‌کنند که لبنیات، مال گاوداری خودشان است که دامپزشک بر آن نظارت می‌کند و مشکلی ندارد، به راستی آیا سازمان دامپزشکی بر آنها کنترل و نظارت دارد؟
نایب‌رئیس کمیته تخصصی بهداشت مواد غذایی سازمان نظام دامپزشکی کشور با بیان اینکه هیچ‌کس روی لبنیات سنتی نظارتی ندارد، توضیح می‌دهد: «لبنیات سنتی سازماندهی اصولی در کشور ما ندارد و شاید تنها نظارتی که بر آنها وجود دارد، نظارت کارشناسان بهداشت محیط است که رعایت نکات بهداشتی در مغازه و محل فروش را مورد بررسی قرار می‌دهند و نه سلامت لبنیات را. سازمان دامپزشکی باید به‌طور قانونی به دامداری‌ها ابلاغ کند شیری را که از نظر کارخانه مورد تایید نیست به مغازه‌داران لبنیات سنتی نفروشد اما این کار انجام نمی‌شود.» به گفته دکتر دباغ‌مقدم، شیری که توسط کارخانجات لبنیات رد می‌شود، بار میکروبی بالا، آنتی‌بیوتیک و عوامل بازدارنده رشد مانند وایتکس دارد و اگر وارد کارخانه لبنیات شود، نمی‌توان با آن لبنیات سالم تهیه کرد.

شیر و پنیر سنتی ناسالم‌ترند
اکثر مشتریان لبنیات سنتی بعد از خرید شیر، آن را می‌جوشانند تا اگر میکروبی دارد، از بین برود. دکتر دباغ‌مقدم با بیان اینکه بسیاری از میکروب‌های داخل شیر با جوشاندن از بین نمی‌رود، تاکید می‌کند: «در کارخانه‌، پاستوریزه‌کردن با حرارت غیرمستقیم صورت می‌گیرد؛ به گونه‌ای که ویتامین‌ها، املاح، مواد مغذی و پروتئین شیر از بین نرود، در حالی که حرارت مستقیم، تمام مواد مغذی شیر را از بین می‌برد، از طرف دیگر شیر و پنیر سنتی خطرناک‌تر از سایر لبنیات سنتی هستند. چون این شیر در صورتی که جوشانده نشود، ممکن است به راحتی تب مالت و سل را منتقل کند و حتی ظرفی که در آن شیر نگهداری می‌شود را نیز آلوده می‌کند. پنیر نیز چون جوشانده نمی‌شود باید حداقل 2 ماه در آب‌نمک با غلظت 13 درصد بماند، در حالی که فروشندگان این کار را نمی‌کنند. ماست و کره خطر کمتری دارند ولی سلامت آنها نیز مورد تایید نیست چون برای تهیه ماست، شیر را نمی‌جوشانند و کره‌هایی که درست می‌کنند از دوغ‌هایی است که آب آنها مشکل دارد.» دکتر دباغ‌مقدم می‌گوید اخیرا تحقیقی انجام شده که نشان می‌دهد دوغ‌های سنتی اطراف تهران اکثرا با آب‌های آلوده درست شده‌اند.

شیرهای محلی آلوده‌اند
اخیرا تحقیقی در مورد سلامت شیرهای سنتی و کارخانه‌ای انجام شده که نتایج آن تکلیف لبنیات‌های سنتی را به خوبی برایمان مشخص می‌کند. دکتر عزیزا... کمال‌زاده، متخصص تغذیه و فوق تخصص متابولیسم انرژی و پروتئین، مجری این تحقیق بوده است. این پژوهش 3 سال به‌ طول انجامیده و وضعیت شیرهای کارخانه‌ای و فله‌ای را در تمامی استان‌های کشور مورد بررسی قرار داده است. وی که مشاور تغذیه‌ای برنامه جهانی غذا نیز هست، در مورد نتایج تحقیقاتش توضیح می‌دهد: «این بررسی از سال 89 شروع و تا پایان سال 92 انجام شد. در بررسی‌های ما مشخص شد بار میکروبی شیرهای محلی و سنتی بسیار بالاست؛ به گونه‌ای که بار میکروبی شیرهای فله‌ای، بین 10 تا 20 میلیون در هر سی‌سی بود ولی زمانی که این شیرها به شهر منتقل می‌شد بار میکروبی به 500 میلیون در هر سی‌سی می‌رسید، در حالی که براساس استانداردهای کشور ما، بار میکروبی در هر سی‌سی باید کمتر از یک میلیون باشد. از طرف دیگر، بررسی ما، نوع میکروب در لبنیات سنتی را نیز مشخص کرد. یکی از این میکروب‌ها عامل بیماری ورم پستان (استافیلوکوکوس اروئوس) بود. اگر این میکروب در شیر باشد، سمی تولید می‌کند که با حرارت 100 درجه از بین نمی‌رود و نیازمند حرارت بالای 100 درجه است. این سم در بدن زخم‌هایی همانند تبخال ایجاد می‌کند که شاید با آنتی‌بیوتیک تا حدودی بتوان آن را کنترل کرد، اما از بین نمی‌رود. در حالی که در کارخانجات لبنیات، اولین آزمایشی که از شیر می‌کنند، سوماتیکسل است و به شیری که این آلودگی را داشته باشد، اجازه ورود به کارخانه نمی‌دهند. صددرصد شیرهای محلی و فله‌ای آلوده به میکروب ورم پستان بودند که 40 درصد آنها بیش از حد مجاز آلوده بود. همچنین 45 درصد شیرهای محلی حاوی عامل بیماری لسیتریوز بودند که باعث سقط جنین و مسمومیت‌های خونی می‌شود. علاوه بر آن 45 درصد شیرهای محلی آلوده به بروسلا یا عامل بیماری تب مالت بودند. وجود سل گاوی که جزو بیماری‌های مشترک انسان و دام است نیز در 20 درصد از شیرهای محلی مشخص شد که میکروب این بیماری با جوشاندن از بین می‌رود ولی اگر قبل از جوشاندن با نقطه‌ای از بدن تماس پیدا کند، به سل پوستی و استخوانی منجر می‌شود که به‌صورت زگیل‌های پوستی ظاهر می‌شود و سل استخوانی مهره‌ها و لگن را درگیر می‌کند. ما مشاهده کردیم زنانی که در روستاها شیر می‌دوشیدند، این مشکل را پیدا کردند.» دکتر کمال‌زاده در ادامه صحبت‌هایش در مورد احتمال شیوع تب مالت از پنیر محلی و سرشیر می‌گوید: «عامل بیماری تب مالت با جوشاندن از بین می‌رود ولی در موقع تهیه پنیر محلی و سرشیر، شیر را نمی‌جوشانند. پنیر نیز باید 3 ماه در آب‌نمک بماند که این کار نیز انجام نمی‌شود. از سوی دیگر در تهیه سرشیر، شیر باید10 تا 20 دقیقه جوشانده و مرتب هم زده شود، ولی تولیدکنندگان لبنیات سنتی این کار را نمی‌کنند و همه چربی در بالای شیر جمع می‌شود و عامل تب مالت روی آن چربی قرار می‌گیرد و ممکن است از آن در تهیه بستنی نیز استفاده شود. همچنین به 28 درصد از شیرهای محلی آب افزوده می‌شود.»

مشاور تغذیه‌ای برنامه جهانی غذا در مورد باور مردم در زمینه افزودن مواد نگهدارنده به شیرهای کارخانه‌ای و سلامت آنها با اشاره به نتایج تحقیقاتش می‌گوید: «برعکس تصور مردم، آزمایش‌های ما نشان داد که 38 درصد شیرهای محلی، دارای مواد افزودنی هستند و موادی مانند جوش‌شیرین یا سودا به شیر می‌زنند تا زمانی که شیر به دست فروشنده می‌رسد، خراب نشود. از سوی دیگر مردم تصور می‌کنند شیرهای محلی، طبیعی است، در حالی که تنها تفاوتش با شیرهای کارخانه‌ای این است که چربی بسیار بالایی دارد که باعث خوشمزگی آن می‌شود. 97 تا 98 درصد شیرهای کارخانه‌ای هیچ مشکلی نداشتند و سالم بودند و بررسی‌های ما نشان داد بهترین نوع شیر خام در کارخانه برای تولید، شیر استریل است که کیفیت بالایی هم دارد. بحث دیگر افزودن روغن نباتی به شیرهای کارخانه‌ای است که آن هم فقط در خامه‌های قنادی، ماست‌های پرچرب مورد استفاده قرار می‌گیرند، بنابراین در این زمینه نگرانی وجود ندارد.»

وی در پاسخ به این سوال که مجری این تحقیق کدام سازمان بوده و آیا نتایج آن به سازمان‌های ذی‌ربط اعلام شده، می‌گوید: «نتایج این تحقیق به‌طور مستقیم و غیرمستقیم به مسئولان اعلام شده ولی نمی‌توانم بگویم مجری آن چه سازمانی بوده است. موضوع حائزاهمیت این است که به جای بگیر و ببند و برخورد، باید فرهنگسازی کنیم تا مردم لبنیات سنتی را خریداری نکنند. به‌طور متوسط 20 درصد از سهم لبنیات مصرفی مردم به لبنیات سنتی اختصاص دارد که این رقم در برخی از شهرها مانند ارومیه به 25 درصد هم می‌رسد. البته با فرهنگسازی‌هایی که انجام شده، سرانه مصرف لبنیات سنتی در خوزستان از 40 درصد به 25 درصد رسیده است.»

لبنیات سنتی موردتایید سازمان غذا و دارو نیست
یکی از مهم‌ترین نهادهایی که نظارت بر سلامت لبنیات را به عهده دارد، سازمان غذا و دارو است.دکتر سهیل اسکندری، معاون اداره کل نظارت بر فرآورده‌های غذایی سازمان غذا و دارو با بیان اینکه لبنیات سنتی مورد تایید ما نیست، توضیح می‌دهد: «لبنیات سنتی برای آنکه تحت کنترل باشند و پس از قرار گرفتن در معرض آزمون، سالم‌سازی شوند باید با حضور مدیر فنی تهیه شوند و پس از اخذ مجوز بهداشتی مورد تایید سازمان غذا و دارو باشند. سازمان غذا و دارو تحت شرایط خاص و به تعداد کمتر از انگشتان دست برای تولیدکنند‌ه‌های سنتی در برخی از شهرستان‌ها مانند زاهدان، شناسنامه نظارت صادر کرده است. نظارت بر لبنیات سنتی برعهده سازمان بهداشت محیط وزارت بهداشت و سازمان دامپزشکی است.» دکتر اسکندری با بیان اینکه لبنیات سنتی قابل اعتماد نیستند، تاکید می‌کند: «محصول مورد تایید ما باید ضوابط ما را رعایت کرده باشد. زمانی که ارگان دیگری مسئولیت نظارت را بر عهده دارد، بدیهی است که مولفه‌های ما مورد تایید نباشد. بنابراین به مردم توصیه می‌کنیم به فرآورده‌های لبنی دارای مجوز بهداشتی سازمان غذا و دارو اعتماد کرده و صرفا این محصولات را خریداری کنند.»

طب سنتی و گیاهان دارویی-داروی گیاهی - هفته نامه سلامت
http://tandorosti.akairan.com/health/tebsonati-giahandarooye/20151714215.html
طبق نتایج یک تحقیق کشوری، به ‌طور متوسط 20 درصد از سهم شیر مصرفی مردم از شیرهای فله‌ای و به اصطلاح محلی است. این در حالی است که نه سازمان دامپزشکی و نه سازمان ملی استاندارد و نه وزارت بهداشت بر لبنیا...
مزاج تان را می شناسید؟
1393/11/9
تنوع مزاج‌ها در افراد بطور معمول متناسب با تفاوت شیوه و رفتار خاص زندگی هر یک از انسان‌ها و همچنین طرز فکر و حالات روحی آنهاست.

یک متخصص داروسازی سنتی معتقد است: هر فردی دارای مزاج خاصی است و با شناخت مزاج خود می‌تواند با رعایت برخی نکات تغذیه‌ای و رفتاری متناسب با نوع مزاج خود، زندگی سالمی داشته باشد. دکتر محمدحسین فرزایی مزاج‌های بدن انسان به 9 دسته کلی تقسیم می‌شوند، گفت: مزاج‌های ساده که ‌شامل مزاج گرم، سرد، مرطوب و مزاج خشک است. این متخصص داروسازی سنتی گفت: مزاج‌های مرکب نیز شامل مزاج گرم و خشک، مزاج گرم و تر، مزاج سرد و خشک و مزاج سرد و تر است.

او یادآور شد: مزاج مرکب دیگر مزاج "معتدل" است که بصورت فرضی است و حقیقتا وجود ندارد، زیرا در مزاج معتدل بدن انسان از کیفیات چهارگانه‌(گرمی، سردی، تری و خشکی) بصورت متناسب بهره‌مند است و هیچ یک از این کیفیات بر دیگری غلبه ندارند. فرزایی گفت: نکته‌ای که در این میان حائز اهمیت است اینکه گاهی اوقات مزاج گرم و خشک را (مزاج صفراوی)، مزاج گرم و تر را (مزاج دموی)، مزاج سرد و تر را (بلغمی) و نیز مزاج سرد و خشک را (مزاج سوداوی) می‌نامند که در حقیقت این یک غلط مصطلح است. او گفت: دلیل این مسئله آن است که اسامی فوق (صفراوی، دموی، بلغمی و سوداوی) مربوط به مزاج‌های عارضی (سوء مزاج‌ها) که در حالات بیماری در انسان عارض می‌شود، بوده و ربطی به مزاج طبیعی هر یک از انسان‌ها ندارد.

این متخصص داروسازی سنتی با بیان اینکه تنوع مزاج‌ها در افراد بطور معمول متناسب با تفاوت شیوه و رفتار خاص زندگی هر یک از انسان‌ها و همچنین طرز فکر و حالات روحی آنهاست، گفت: در حقیقت بر اساس مزاج هر فرد، رفتار و سبک زندگی و حالات روحی او قابل توجیه بوده و نوع مزاج می‌تواند در تدبیر امور مختلف زندگی شخصی و اجتماعی انسان‌ها مثمرثمر باشد. او تشخیص نوع مزاج را یک مبحث بسیار پیچیده در طب سنتی عنوان کرد و گفت: پارامترهای مختلفی از جمله ویژگی‌های جسمی و ظاهری، فیزیولوژیکی، رفتاری، همچنین روانی و عاطفی متعددی برای تشخیص نوع مزاج فرد دخیل هستند.

فرزایی گفت: در نتیجه به منظور تشخیص دقیق نوع مزاج هر فرد و شدت هر یک از کیفیت‌ها در بدن، بایستی به متخصصین طب سنتی مراجعه کرد، اما بطور کلی و بصورت بسیار ساده علایم عمومی وجود دارد که می‌توان از آنها در تشخیص نوع مزاج‌ها استفاده کرد. این متخصص داروسازی سنتی در ادامه به تشریح علائم مزاج‌های مرکب پرداخت و گفت: افرادی که دارای مزاج گرم وخشک هستند عموما دارای علایمی از جمله چهره و رنگ چشم متمایل به زرد، خشکی دهان و بینی، زبان خشک و زبر، عطش زیاد، اشتهای کم و لاغری، از نظر فکری و روانی دارای توانایی درک صحیح مطالب ذهنی، کم‌خواب، تحریک پذیر، عصبانی و مضطرب، پوست گرم و دچار خشکی، دور چشم گود افتاده، خارش پوست، سردرد در هوای گرم و در مواقع عصبانیت، گزگز اندام‌ها و حس مطلوب در هوای خنک هستند. این متخصص داروسازی سنتی گفت: مشکلات و علائم این افراد در تابستان و همچنین در سنین جوانی تشدید می‌شود.

فرزایی گفت: تدابیر و نکاتی که افراد با مزاج گرم و خشک بایستی مد نظر داشته باشند شامل استفاده از میوه و سبزیجات تازه که البته دارای طبع مشابه مزاج آنها نباشد، استفاده از شرایط محیطی دارای هوای تازه و خنک (جنگل ها و فضاهای سبز)، مصرف بیشتر آب و مایعات (پرهیز از مصرف زیاد چای و قهوه به دلیل دارا بودن ترکیبات محرک)، انجام تمرینات تنفس عمیق و تمرکز ذهنی آرامبخش به منظور کاهش تنش‌های جسمی و روانی، فعالیت ورزشی متناسب و متعادل در فضاهای سبز، پرهیز از بی‌خوابی، پرهیز از هیجانات روانی و مصرف غذاهای دارای طبیعت سرد و مرطوب مانند خورش کدو، سوپ جو و اضافه کردن تمبر هندی و نارنج و غوره به غذاهای مصرفی است.

فرزایی علائم تشخیصی افراد دارای مزاج گرم و تر را نیز شامل رنگ پوست و چهره قرمز، حالت سنگینی سر و اندام‌ها، خواب زیاد (بیشتر در فصل بهار)، کش و قوس بدن و کشیدن دست‌ها به اطراف و خونریزی از نقاط مستعد (بینی و لثه) عنوان کرد. او گفت: همچنین افراد داری مزاج گرم و تر، خوش‌اخلاق هستند و باعث شادی دیگران شده، شجاع و فرمانبردار هستند و مزه دهان آنان به طور معمول شیرین است. فرزایی گفت: علایم مزاجی این افراد در فصل بهار شدت بیشتری می‌یابد و عارضه‌ها و مشکلات سردرد، پرخوابی، وجود خون در ادرار، خستگی، چاقی، تپش قلب، فشار خون و همچنین احتمال سکته قلبی در این افراد در فصل بهار بیشتر است.

او تدابیر مورد نیاز افراد دارای این مزاج را برای حفظ سلامتی شان شامل پیاده روی صبحگاهی، مصرف نسبت مساوی از میوه جات، سبزیجات و گوشت در رژیم غذایی، مصرف غذاهای دریایی و همچنین غذاهای ترش عنوان کرد. او گفت: این افراد باید در رژیم غذایی از مواد با طبع گرم و تر اجتناب کرده، در شبانه روز بیش از 8 ساعت نخوابند، در فصل بهار حجامت کرده‌ یا خون اهدا کنند، از انجام ورزش و فعالیت زیاد در هوای مرطوب اجتناب کرده و خشم، هیجان و تنش های روزانه خود را کنترل کنند.

این متخصص داروسازی سنتی در ادامه چهره سفید، پوست خنک و نرم و لطیف، افزایش چین خوردگی زیر چشم با بالارفتن سن، ترشح زیاد بزاق دهان، تشنگی‌کم، عضلات نرم و چربی زیر پوست زیاد، تنبلی، کندی حرکات، حوصله زیاد، راه رفتن آرام، حرف زدن آهسته، خوش خواب و حافظه ضعیف را از جمله علائم افراد دارای مزاج سرد و تر عنوان کرد.

به گفته فرزایی عوارض این افراد در فصل زمستان شدت بیشتری یافته و احتمال مشکلات و بیماری‌های ریفلاکس (ترش کردن)، آلرژی، سردرد، آلزایمر، صرع، پرخوابی، آسم، سینوزیت، التهاب و بزرگ‌شدن لوزه‌ها، شب‌ادراری، دردها و التهابات مفصلی در این افراد بیشتر است. او گفت: بنا بر توصیه طب سنتی افراد دارای این نوع مزاج به علت ضعف دستگاه گوارش بهتر است در هر وعده حجم غذایی مصرفی زیادی نداشته باشند و به عنوان میان وعده نیز بهتر است از مقداری میوه مانند سیب، گلابی و یا به استفاده کنند.

این متخصص داروسازی سنتی گفت: همچنین این افراد بهتر است از مواد غذایی مانند تخم‌مرغ و جگر به همراه ادویه، دارچین و زیره استفاده کنند. او از این افراد خواست تا از مصرف آب نیم ساعت قبل ازغذا تا یک ساعت بعد از غذا و نیز از مصرف مواد غذایی با طبع سرد در شب‌ها و بویژه فصل زمستان خودداری کنند. فرزایی بر فعالیت جسمی منظم، پرهیز از خواب بیش از اندازه و کم‌تحرکی و نیز پرهیز از خوابیدن قبل از غروب آفتاب در این افراد تاکید کرد.

این متخصص داروسازی سنتی در ادامه لاغری، تعریق کف دست و پا، شور بودن دهان، تیرگی رنگ صورت، یبوست و پرخوری، مشکلات روحی- روانی مشخصی مانند وسواس و تردید، ضعف حافظه، تغییر عقیده و بی‌اعتمادی، پژمردگی روح و جسم، بی نشاطی و افسردگی، خودخوری، کابوس در هنگام خواب، اخلاق تند، بروز بیماری های آلزایمر، مشکلات پوستی مزمن و اختلالات گوارشی را از جمله علائم افراد دارای مزاج سرد و خشک عنوان کرد.

او گفت: توصیه‌ها و تدابیری که این افراد بایستی همواره مدنظر قرار دهند شامل چرب کردن پوست در طی روز با روغن زیتون یا کنجد، استحمام با آب ولرم و ماساژ بدن با روغن‌های مناسب، مرطوب‌کردن بینی، انجام ورزش‌های ملایم مانند پیاده‌روی، سفر به مناطق مرطوب و معتدل و مصرف غذاهای رطوبت بخش و معتدل همچون گوشت بره و زرده تخم‌مرغ، خواب به موقع شبانه و میزان کافی خواب در شبانه‌روز، پرهیز از در معرض هوای سرد و خشک قرارگرفتن، پرهیز از مصرف غذاهای یخ‌زده، مانده و نیز کنسروی، پرهیز از بی‌خوابی و پرهیز ازتنهایی به مدت طولانی، غم و غصه شدید و در فکر فرو رفتن و نگرانی زیاد می‌باشد. این متخصص داروسازی سنتی گفت: این افراد باید بیشترین احتیاط را در فصل پاییز داشته باشند.

فرزایی این نکته را یادآور شد که هر اندازه مزاج یک انسان به حالت اعتدال، بصورتی که در بردارنده تعادل میان کیفیات اربعه (گرمی، سردی، تری و خشکی) در تمامی اندام‌ها و ارگان‌ها بوده، نزدیک تر باشد، سالم‌تر است و در شرایط فیزیولوژیک طبیعی‌تری خواهد بود و عملکرد ارگان‌های بدن او بطور صحیح و کامل‌تر انجام می‌شود. او گفت: در مقابل هر اندازه در ارگان‌های مختلف بدن انسان یکی از اخلاط غلبه پیدا کرده و تعادل طبیعی ارگان‌های مختلف بدن، از مغز گرفته تا دستگاه گوارش یا سیستم قلبی و عروقی را بهم بزند، فرد مستعد بروز بیماری خواهد شد.
 
طب سنتی و گیاهان دارویی-داروی گیاهی - ایسنا
http://tandorosti.akairan.com/health/tebsonati-giahandarooye/20151231126.html
تنوع مزاج‌ها در افراد بطور معمول متناسب با تفاوت شیوه و رفتار خاص زندگی هر یک از انسان‌ها و همچنین طرز فکر و حالات روحی آنهاست. یک متخصص داروسازی سنتی معتقد است: هر فردی دارای مزاج خاصی است ...
مروری بر خواص کاسنی
1393/11/9
گیاه دارویی کاسنی، گیاهی با گل‌های آبی است که بیشتر در فصل بهار رشد می‌کند و در هوای مرطوب نیز رشد آن دوچندان می‌شود.
 
حمید رضا عبدوس، کارشناس گیاهان دارویی درباره‌ی خواص کاسنی می‌گوید: تمامی قسمت‌های کاسنی اعم از ریشه و برگ مصرف دارویی دارند و مصرف دَم کرده برگ و یا ریشه کاسنی به مقدار یک فنجان قبل از هر وعده غذایی اثر تقویتی بر معده داشته و اشتها را زیاد می‌کند.
 
وی افزود: برگ تازه کاسنی حاوی ویتامین «ث» فراوان بوده و از این رو مصرف آن التهابات لثه را که ناشی از کمبود این ویتامین است، بهبود می‌بخشد. برای بهبودی لثه تحلیل رفته، مالیدن عصاره گیاه با استعمال خارجی بر روی لثه توصیه شده است.
این کارشناس گیاهان دارویی یادآور شد: شربت تهیه شده از جوشانده ریشه کاسنی برای سرفه های خشک و مقاوم با خلط غلیظ توصیه می‌شود.
ریشه کاسنی، مجاری گوارشی را پاک می‌کند و بهترین تصفیه‌کننده خون است
وی افزود: کارشناسان عَرَق کاسنی را در تصفیه خون موثر دانسته و نوشیدن یک فنجان در یک لیوان آب سرد صبح و شب موثر می‌دانند.
 
عبدوس همچنین با اشاره به دیگر خواص عَرَق این گیاه دارویی تاکید کرد: بهره گیری از عَرَق کاسنی برای طراوت و شادابی پوست و رهایی از جوش صورت نیز موثر است.
 
زیاده‌روی نکنید
یک متخصص گیاهان دارویی در دانشکده داروسازی زنجان با بیان این که مصرف بلندمدت فرآورده‌های کاسنی، موجب تخریب عروق شبکیه می‌شود، گفت: مصرف طولانی مدت فرآورده‌های کاسنی علاوه بر آنچه گفته شد، موجب افت فشار خون و افزایش ترشحات صفرا می‌شود.
دکتر علیرضا یزدی‌نژاد با بیان این مطلب، اظهار کرد: با توجه به این که مصرف فرآورده‌های کاسنی موجب انقباض عضلات رحمی می‌شود، مصرف آن در دوران بارداری احتمال زایمان زودرس را تقویت می‌کند.
وی، افزایش اشتها را از جمله خواص این گیاه دارویی عنوان کرد و افزود: مصرف این گیاه دارویی همچنین موجب کاهش کلسترول و LDL می‌شود.
یزدی‌نژاد با اشاره به این که بر اساس طب سنتی، گیاه کاسنی دارای خواص تب‌بر می‌باشد، ادامه داد: اندام هوایی این گیاه مانند برگ و ساقه آن، برای هضم غذا مفید است.
 
وی با اشاره به این که این گیاه در حاشیه جاده‌ها نیز به وفور یافت می‌شود، گفت: بر اساس مطالب مندرج در کتب پزشکی قدیمی، این گیاه همراه مسافران بوده و در بسیاری مواقع نیز برای درمان گرمازدگی مورد استفاده قرار می‌گرفته است.
شربت تهیه شده از جوشانده ریشه کاسنی برای سرفه های خشک و مقاوم
با خلط غلیظ توصیه می‌شود
یزدی‌نژاد با اشاره به استفاده از اندام‌های هوایی این گیاه در کشورمان، خاطرنشان کرد: در کشورهای اروپایی از ریشه و ساقه‌های جوان این گیاه به عنوان دم‌نوش بدون کافئین استفاده می‌شود و در بسیاری از موارد حتی جایگزین قهوه و کاکائو می‌شود.
 
این متخصص گیاهان دارویی دانشکده داروسازی زنجان افزود: با وجود اینکه دم‌نوش بدون کافئین این گیاه دارویی در کشورهای اروپایی بسیار مورد مصرف قرار می‌گیرد، ولی در کشور ما چندان مورد استفاده نیست.
 
 
کاسنی در طب سنتی
ابن‌سینا، پزشک بزرگ مسلمان در مورد گیاه کاسنی و خواص آن گفته است:
* کاسنی بازکننده است و سموم کبد را دفع می‌کند.
* کاسنی در درمان التهابات معده و پاک کردن مجاری ادراری مۆثر است.
* مالیدن آب کاسنی به محل‌های خارش بدن بسیار مفید است.
* غرغره آب کاسنی گلودرد و تورم مفصلی را از بین می‌برد.
* اگر آب پخته کاسنی را با سکنجبین میل کنید بهترین داروی تب‌های طولانی و مداوم است.
* ریشه کاسنی در باز کردن و روان شدن اخلاط بسیار مۆثر است.
* ریشه کاسنی، مجاری گوارشی را پاک می‌کند و بهترین تصفیه‌کننده خون است.
* ریشه کاسنی در از بین بردن ورم احشا خیلی مۆثر است.
* ریشه کاسنی بهترین دارو برای آب آوردن شکم است و در نفخ و تحلیل مواد بسیار نافع است.
* ریشه کاسنی برای تقویت معده، زیاد کردن ادرار و رفع درد مفاصل و یرقان مفید است و مشکلات صفراوی را بر طرف می‌کند.
* کاسنی در ازدیاد نطفه موثر است و انسان را از ابتلا به قولنج محفوظ نگه می‌دارد و توان و نیروهای بدنی را تجدید می‌کند.
* این گیاه در ضعف اعصاب، ضعف چشم و فشار خون مفید است.
* قلب، کلیه و کبد را فعال و با نشاط می‌کند.
* کاسنی رحم را به وظیفه طبیعی خود وا می‌دارد و برگ آن دارای مقداری ویتامین C است لذا در حفظ جوانی مۆثر است.
 
منابع:
جام جم
ایسنا
سلامت نیوز
http://tandorosti.akairan.com/health/tebsonati-giahandarooye/2014616183355.html
گیاه دارویی کاسنی، گیاهی با گل‌های آبی است که بیشتر در فصل بهار رشد می‌کند و در هوای مرطوب نیز رشد آن دوچندان می‌شود.   حمید رضا عبدوس، کارشناس گیاهان دارویی درباره‌ی خواص کاسنی می‌گوید: تمام...